Συμμετοχή του σχολείου μας στη δράση eTwinning STEM3.0

To σχολείο μας είναι ένα από τα 340 σχολεία που επιλέχθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία eTwinning να παραλάβουν εξοπλισμό, εκτυπωτή 3D και κιτ ρομποτικής Arduino Uno starter kit στα πλαίσια της δράσης STEM 3.0. Hδράση STEM 3.0 ως συνέχεια των δύο προηγούμενων πολύ επιτυχημένων δράσεων STEM 1.0 και STEM2.0 της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning, έχει ως στόχο να υποστηρίξει τα σχολεία στην ανάπτυξη έργων για επίλυση αυθεντικών προβλημάτων, και οι μαθητές βιωματικά να προσεγγίσουν το STEM (ScienceTechnologyEngineeringMathematics), να ενδιαφερθούν για σχετικούς επαγγελματικούς προσανατολισμούς και να διερευνήσουν τα οφέλη της απασχόλησης τους σε αυτούς τους τομείς.

Η επιλογή των σχολείων έγινε με κριτήρια eTwinning,  δηλαδή με βάση τoν αριθμό των eTwinning έργα που έχουν υλοποιηθεί από το σχολείο, το ποσοστό των ενεργών εκπαιδευτικών στη δράση eTwinning, τον αριθμό εθνικών και ευρωπαϊκών ετικετών ποιότητας που έλαβαν τα έργα, καθώς και την πρότερη ενασχόλησή των σχολείων στο χώρο των Τ.Π.Ε. και γενικότερα στην καινοτόμο εφαρμογή της τεχνολογίας.

Η δράση STEM 3.0 υλοποιείται συμπληρωματικά με τα διαδικτυακά σεμινάρια που υλοποιεί το eTwinning. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ